Градска општина Обреновац је у сарадњи са Спортско-културним центром “Обреновац” од данас свим Обреновчанима омогућила нови вид јавног превоза у граду. На три пункта у Обреновцу грађани ће моћи да изнајме бицикле уз симболичну надокнаду.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је тим поводом рекао да је Обреновац сада град као и било који други у Европи.

– У градовима који имају као Обреновац 75 хиљада становника широм Европске уније можете бицикле видети као вид јавног превоза и као услугу коју грађани могу да користе. Ја позивам све наше суграђане да користе бицикле или за рекреацију или за обављање неког посла. Бициклизам је одличан и за здравље и за очување животне средине, јер ће се мање користити аутомобили. На три пункта од данас грађани могу да изнајмљују бицикле и ја их молим да их чувају јер су оне наше заједничко добро. Са симболичном ценом од 50 динара за шест сати коришћења ми смо желели да бицикле свима буду приступачне. Сав приход који се буде зарадио од изнамјљивања користиће се за набавку нових и модернијих бицикала – казао је Чучковић.

Петар Јовичић, вд директор ЈП Спортско-културни центар”Обреновац”, рекао је да ће се пунктови налазити испред зграде СКЦ-а, општине Обреновац и базена.

– Цена од 50 динара је за шест сати коришћења и бицикле ће моћи да изнајмљују само пунолетне особе или малолетне уз пратњу одраслих. Правилником је регулисан начин изнајмљивања, а грађани ће моћи правилник да погледају на сајту општине Обреновац и ЈП Спортско-културни центар. Ја морам да апелујем на суграђане да се према бициклама односе у складу са правилником и да их чувају јер су оне за добро свих нас. Уколико се ова акција покаже корисном, планирано је да се на још неколико места у граду поставе пунктови за рентирање бицикли – рекао је Јовичић.

Правилник о условима изнајмљивања и употребе бицикала на територији Градске општине Обреновац можете видети овде

{youtube}GKK2CGJgET4{/youtube}