На путним правцима према Степојевцу и Бањанима данас је отпочела поправка ударних рупа.

Према речима председника општине Обреновац Мирослава Чучковића надлежност над ова два, до скоро регионална пута, коначно је прешла на град Београд.

– Извршена је примопредаја надлежности између ЈП ”Путеви Србије” и града Београда. Данас је отпочето са појачаним одржавањем путева. У наредних неколико дана извршиће се крпљење ударних рупа на два путна правца у нашој општини. Ове две саобраћајнице су у лошем стању и ово је само прелазни период док се не крене у њихову комплетну реконструкцију. У петак ће бити потписан протокол о финансирању реконструкције ове две саобраћајнице, а средства ће обезбедити оптина Обреновац. Реализацију овог пројекта радићемо у фазама. По предрачуну, израда и ревитализација ове две саобраћајнице износи невероватних 500 милиона динара, јер смо у протеклих 30 година имали неодговорно понашање и није се водило рачуна о одржавању ових путних праваца. Наша идеја је да се ради по систему “Project and build”. То значи да ћемо пројектовати и градити деоницу по деоницу, како би безбедност саобраћаја на овим деоницама повећана. Очекујемо да ће се са изградњом кренути током лета и коначно квалитетно решити овај проблем који мучи грађане који живе у преко десет села на трасама ове две саобраћајнице – рекао је Чучковић.

Директор Јавног преузећа за иградњу Обреновца Слободан Молеровић рекао је да се већ ради на изради пројеката.

– ЈП за изградњу Обреновца већ ради на изради пројеката за реконструкцију ова два путна правца. Док се не крене са реконструкцијом предузеће “Београдпут”, односно град Београд, је отпочело са крпљењем ударних рупа.  Након потписивања протокла између општине Обреновац и Дирекције за саобраћај града Београда кренуће се у расписивање тендера и реализацију посла у вези тоталне реконструкције. Очекујем да се извођач радова добије и тендер реализује у току августа месеца и тад и отпочне са радовима на ова два путна правца – казао је Молеровић.

{youtube}QhSalCWZL1I{/youtube}