I – Расписује се конкурс за доделу 50 студентских новчаних награда најбољим студентима основних и мастер студија акредитованих факултета и виших школа у школској 2009/2010. години, и то 40 награда студентима факултета чији је оснивач Република Србија и 10 награда студентима акредитованих приватних факултета.

Новчана награда износи 54.000,00 динара нето по студенту. Новчана награда ће се остваривати у једнаким месечним износима током трајања школске 2009/2010. године (за девет месеци трајања школске године) а исплаћиваће се до краја 2009. године и у 2010. години сагласно приливу средстава у буџет градске општине Обреновац.

II – Право учешћа на Конкурсу имају редовни студенти основних и мастер студија, од друге године студија, који су први пут уписали одговарајућу годину студија, који нису обновили ни једну годину студија, који постигну изузетне резултате током студија тј. студенти са најмањом просечном оценом 8,00 у току једне школске године, који су уписани на акредитоване факултете и више школе Републике Србије и који имају пребивалиште на територији градске општине Обеновац.

III – Број бодова се утврђује ранг листом.

Коначна ранг листа представља збир бодова, који се утврђује на следећи начин:

  1. просек оцена се множи са бројем 2,
  2. бодови на основу године студија:

  • II година 1 бод

  • III година 2 бода

  • IV година 3 бодова

  • апсолвенти и V година 4 бодова

По утврђивању ранг листе, уколико два или више кандидата имају једнак број бодова, предност има онај кандидат који се налази на вишој години студија. Уколико два или више кандидата имају једнак број бодова у случају из претходног става а налазе се на истој години студија, предност има онај кандидат који има већу просечну оцену на претходној години студија.

IV – Потребна документација:

  1. фотокопија личне карте,

  2. оверена фотокопија индекса (овера се врши у просторијама Управе градске општине Обреновац, без накнаде),

  3. уверење са факултета о просечној оцени (студенти са мастер студија и просечну оцену са основних студија)

V – Конкурс је отворен три недеље почев од 02.11. до 23.11.2009. године.

Неблаговремене и непотпуне пријаве на конкурс неће се узимати у разматрање.

Конкурсна комисија ће предлог ранг листе по приспелим пријавама утврдити у року од 7 дана од дана истека рока за подношење пријаве.

Учесници конкурса имају право приговора на предлог ранг листе Конкурсној комисији у року од 7 дана од дана утврђивања предлога ранг листе.

Одлука Конкурсне комисије по приговору је коначна.

Коначан предлог ранг листе са предлогом студената за доделу новчаних награда доставља се Већу градске општине Обреновац на одлучивање.

VI – Награђени студент нема никакве обавезе према даваоцу награде.

Награђеном студенту престаје право на доделу студентске награде уколико изгуби статус студента у току трајања школске 2009/2010 године.

VII – Конкурс ће спровести Конкурсна комисија у саставу:

  1. Новица Филиповац, председник и

чланови

  1. Саша Димитријевић,

  2. Драгољуб Златановић,

  3. Снежана Поповић,

  4. Бојана Ашковић

VIII – Текст ове одлуке о расписивању конкурса објавити на огласној табли градске општине Обреновац, а обавештење о расписаном конкурсу објавити на локалним средствима јавног информисања.

Потребна документација се предаје преко писарнице Управе градске општине Обреновац за канцеларију 23.

Контакт особа – Гордана Тешић, тел. 011/87-26-441