Синоћ је са паркинга код Хотела ”Обреновац” кренула опсежна акција запрашивања комараца специјализованим возилима. Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић посетио је раднике и најавио појачану борбу против комараца. 

– Дали смо налог да се све расположиве снаге дигну на највиши могући ниво у борби против комараца и инсеката и да се третира сваки крај, свако село и сваки сокак у нашем граду. У протекле две недеље проблем са комарцима је ескалирао због географског положаја општине која лежи на три реке. Ми ћемо овакве акције предузимати два пута месечно и очекујемо да ћемо сузбити најезду комараца – рекао је Чучковић.

Овој акцији је претходило превентивно третирање свих стајаћих вода ларвицидним препаратима.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Срђан Драгићевић објаснио је да ти препарати спречавају развој ларви и комараца.

-Битно је напоменути да се комарци овим деловањем не могу потпуно истребити, али се на овај начин регулише бројност комараца и одржава на нивоу који не угрожава здравље грађана  – казао је Драгићевић.

Препарат који се користи је потпуно биоразградив и није штетан по здравље људи и животиња, а само запрашивање се обавља по строгим правилима. Такође, подручја на којима је видљиво присуство пчела неће се третирати.

{youtube}mSsdqEWbXr0{/youtube}