У позоришној сали Спортско-културног центра Обреновац синоћ је одржан традиционални Сабор гуслара у организацији Гусларског друштва ”Никола Тесла” из Обреновца. Овај сабор окупио је најбоље гусларе иѕ Србије, Црне Горе, Републике Српске и дијаспоре.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић отворио је Сабор. 

– Желим да вам у своје име и у име свих грађана Обреновца честитам славу. Желим да вам се захвалим што чувате српску традицију  и то не само код нас у Србији него и широм света где постоји српски живаљ. Ваше друштво носи име нашег великог научника Николе Тесле и то је доказ да је спој модерног и традиционалног могућ и одржив. Ја вам у будућности желим много оваквих манифестација и надам се да ћете наставити да овако вредно радите као што сте и до сада – казао је Чучковић.

Потпредседник друштва гуслара ”Никола Тесла” Миланко Дрчалић рекао је да су гуслари који наступају на Сабору најбољи од најбољих.

– Да би неки гуслар уопште могао да свира на вечерашњем Сабору морао је прво да победи на савезном такмичењу. Вечерас се представило 15 гуслара. Ми овај сабор организујемо већ шесту годину и Национални савез гуслара нам је ту манифестацију препустио, јер смо добро организовано друштво са преко 500 чланова и са одличним гусларима, како у екипној, тако и у соло конкуренцији. Наш председник друштва Саша Лакетић је четири пута био савезни првак. Као и сваки пут и овај пут смо мислили на подмладак и сабор је отворио наш млади гуслар Радомир Лакетић. На тај начин желимо да покажемо да гусларство има будућност – казао је Дрчалић.