Јуче је у Месној заједници Кртинска председник Градске општине Обреновац разговарао са становницима те месне заједнице, као и мештанима суседних места Уровци и Младост. Теме разговора биле су заштита становништва од утицаја депоније пепела на здравље мештана, као и планирани почетак изградње канализационе мреже у тим селима.

Председник општине Мирослав Чучковић рекао је да је на састанку договорено да се са руководством Термоелектране ”Никола Тесла” размотри могућност санирања штетног утицаја депоније пепела.

– Сведоци смо последица које је изазвало подизање великог облака пепела у претходној недељи. У сарадњи са надлежнима у “ТЕНТ”-у и “Електропривреди Србије” створићемо услове за решење овог проблема у складу са најмодернијом технологијом. Данас смо са мештанима разговарали о коришћењу веће количине семена за затрављење депоније како би ветар што мање правио облаке пепела – казао је Чучковић.

Здравље мештана у Уровцима, Кртинској и Младости је приоритет општине Обреновац и то ће бити друга велика област, поред изградње канализационе мреже, којој ће руководство општине бити посвећено истакао је Чучковић.