Више од четристо основаца од првог до четвртог разреда у суботу је о трошку општине Обреновац отпутовало на седмодневни климатски опоравак на Рудник, Тару и Гоч, у оквиру програма “Еко кампови” који се спроводи у сарадњу са “Центром дечјих летовалишта Београд”.

Око две стотине малишана из основних школа Грабовац и Дражевац боравиће на Тари, сто ученика из ОШ ”Никола Тесла” из Скеле је отпутовало на Гоч, док је више од стотину ученика ОШ ”Јефимија” отишло на Рудник.

У уторак, 30. априла, на Тари ће им се придружити ђаци и ОШ ”Јефимија” и ”14. октобар”, док друга група деце у среду и четвртак, 1. и 2.  маја, путује на Букуљу.

Заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић је испративши ученике рекао да је идеја програма “Еко кампови” да се сваком детету пружи једнака шанса за одлазак на екскурзије и рекреативне наставе.

– Сви знамо каква је финансијска ситуација и колико је родитељима тешко да издвоје новац за рекреативне наставе. Зато је Градска општина Обреновац увела програм “Еко кампови” и практично дала свима једнаке шансе. Желим свим малишанима да им проведени дани са другарима остану у најлепшем могућем сећању – рекао је Мршевић.   

{youtube}Ho6mI8X4vOE{/youtube}