Обреновац је протеклог викенда угостио 63 екипе из земље и иностранства на одбојкашком турниру за пионире и пионирке. Преко 800 такмичара такмичило се на четири локације у граду.

Стеван Жунић, директор ОК “ТЕНТ”, који је и организатор турнира, истакао је да је ово 18. пут да је Обреновац домаћин овог турнира.

– Ово је традицинални пролећни турнир за млађе категорије. Ево већ 18 година ми смо домаћини једном овако великом турниру. Турнир је ове године најбројнији до сада са преко 800 учесника. Имамо госте из 34 града широм бивше Југославије. Принцип игре био је елиминациони и одигране су 156 утакмице. Утакмице су игране у спортској хали ЈП Спортско-културни центар Обреновац, Пољопривредно-хемијској школи, ОШ “Посавски Партизани” и ОШ “Јован Јовановић Змај” – казао је Жунић.

Турнир је отворио председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

– Добродошли у Обреновац, једну од предстоница српске одбојке. Добродошли у Србију, земљу светских, европских и олимпијских шампиона. Желим да вам буде лепо и да својим кућама понесете најлепше сећање на наш град и боравак у њему.  Немојте да сметнете са ума да су сви репрезентативци почели баш као и ви на овом или оваквим турнирима и желим вам да истрајете у спорту којим се бавите – поручио је Чучковић.

Помоћник председника општине Обреновац Иван Јагоровић истакао је да су овакви турнири одлична прилика да се општина окаже као добар домаћин.

– Ово је један од највећих турнира уопште у било ком спорту у Србији.  Ово је тренутак да се обреновачке екипе, којих данас има неколико, опробају у систему такмичења и да виде где им је место у свету одбојке у региону. Са обзиром на то да ми имамо одличне школе одбојке ја очекујем добре резултате наших клубова.  Ипак резултат треба да буде у другом плану, а најбитније да се деца забаве и да стекну нове пријатеље – рекао је Јегоровић.

{youtube}TK6LRC9qTCg{/youtube}