Велики број комараца који се појавио услед погодних временских прилика утицао је на стручне службе општине Обреновац и ЈП за заштиту и унапређење животне средине да реагују и обаве прво овогодишње прскање комараца на територији Градске општине Обреновац.

Директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине Срђан Драгићевић рекао је да је то јавно предузеће ове године обавило јавне набаке на време.

– Морам да похвалим све запослене у ЈП за заштиту и унапређење животне средине што су правовремено и квалитетно одрадили јавне набавке и омогућили грађанима Обреновца ово прво рано прскање комараца. Ово је прво и превентивно прскање које смо обавили због предстојећих првомајских празника да би грађани Обреновца могли у потпуности да уживају у предстојећим празницима. Кренули смо од Забрана јер је ово средина која је погодна за развој комараца због доста водених површина и шуме. Касније ћемо обавити и ларвицидни третман када стручне службе установе довољан број ларви и када се ситуација са нивоом водостаја стабилизује – казао је Драгићевић.

Члан Већа ГО Обреновац Александар Богићевић нагласио је да ово није једино прскње које ће се обавити у наредних неколико дана.

– Крећемо из Забрана због предстојећих празника и традиционалног окупљања Обреновчана у Забрану за Први мај. Данас ћемо прскати Забран, околину Хотела “Обреновац”, Тополице и насеље Дудови. Такође, имаћемо још једно прскање 30. априла у Забрану, самом граду и осталим насељима. Након тога следи третирање и месних заједница како је иначе и планирано – рекао је Богићевић.