Данас је у ЈКП ”Водовод и канализација” потписан уговор о комплетној реконструкцији водоводне мреже у делу улице Војводе Мишић у Обреновцу.

Уговор је у име ЈКП ”Водовод и канализација ” потписао директор Ненад Радојевић, а у име извођача радова директор фирме “Имес Коп” Мирко Икодиновић.

Потписивању уговора присуствовали су и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и члан Већа Владимир Лалић.

Председник општине Мирослав Чучковић осврнуо се на одвијање саобраћаја током извођења радова у улици Војводе Мишића.

–  Ја апелијем на наше суграђане да имају стрпљења током извођења радова. Улица ће бити затварана у сегментима и позивам суграђане да не паркирају своја возила непрописно, јер ће тиме угрозити проток саобраћаја кроз улицу – рекао је Чучковић.

Он је потом додао:

– Након данашњег потписивања уговора отварамо још једно градилиште у нашем граду. Ово је једна од најлепших улица у Обреновцу у којој су куће замењене стамбеним зградама и колективно становање је нешто што је реалност на терену. Самим тим због повећање потрошње дешавале су се честе хаварије и због тога смо започели пројекат замене старе водоводе мреже – казао је Чучковић.

Директор ЈКП ”Водовод и канализација ” Ненад Радојевић истакао је да пројекат подразумева тоталну реконструкцију мреже која захтева обиман посао.

– Ми ћемо заменити и главни вод и прикључке до сваког индивидуалног објекта. Што се тиче несташица воде, грађани не морају да брину јер се нова линија ради паралелно са старом и само у ретким тренуцима ће остајати без воде. Материјали који ће се користити су у потпуности безбедни и по најбољим европским стандардима и самим тим дуготрајнији него ови који су до сада коришћени – рекао је Радојевић.

Члан Већа Владимир Лалић казао је да су сва јавна предузећа обавештена о почетку реконструкције.

– Водили смо рачуна да сва јавна предузећа буду обавештена о овим радовима, тако да и они спроводе своје планове и на тај начин избегнемо поновне ископе и сече асфалта. Врло је битно за саму општину Обреновац да се поред реконструкције водоводне мреже паралелно ради и на обнови постојеће комуналне мреже. Таквим начином рада ми унапређујемо услуге које пружамо грађанима – закључио је Лалић.

Директор фирме “Имес коп” Мирко Икодиновић нагласио је да је рок за завршетак радова 60 дана и да је то сасвим довољно времена да се овај посао обави.

Вредност ове инвестиције је 18 милиона динара без пдв-а, а почетак радова заказан је за 14. мај, док ће се припремне радње за почетак радова одвијати од 7. маја.

{youtube}FLKPU-5ZOlY{/youtube}