Радови на изградњи фискултурне сале у Првој обреновачкој основној школи теку по плану и предвиђеном динамиком.

Председник Скупштине градске општине Обреновац Жељко Јоветић нагласио је да за изградњу сале постоје све дозволе и потребна пратећа документација.

– На социјалним мрежама су се појавиле гласине како немамо сву потребну документацију и грађевинску дозволу за овај објекат. Желим да нагласим да сваки озбиљан грађевински пројекат подразумева да има и таблу на којој се налазе све потребне информације о инвеститору, извођачу, роковима и броју грађевинске дозволе. Сматрам да је то довољно да разувери све оне који сумњају у то да имамо све потребне дозволе и сагласности. Само извођење радова је мањи део посла који је суграђанима видљив. Ми смо месецима прибављали све потребне сагласности и дозволе да би уопште извођач отпочео са радовима. Друга спорна ствар која се може чути у граду је динамика радова. По речима извођача радова ово лепо време им иде на руку и радови се одвијају брже од планираног. Такође, цигла и бибер цреп од објекта који је срушен су сачувани и очишћени. Ми ћемо то продати на лицитацији и сав приход уплатити на рачун школе. На тај начин помажемо и школу и рециклирамо старе материјале и самим тим чувамо животну средину – објаснио је Јоветић.

Новица Филиповац, члан Већа општине Обреновац, рекао је да је циљ општине Обреновац изградња фискултирних сала у свим школама.

– Ми смо себи поставили циљ да до краја мандата ове администрације завршимо изградњу фискултурних сала у свим школама где оне недостају. Ова сала ће бити спремна за употребу у другој половини следеће школске године. После овог објекта креће се са изградњом сале у школи у Грабовцу и балон сале у Скели. Оваквим приступом ми омогућавамо да се деца несметано развијају и да коначно школска деца из околних села имају идентичне услове као и деца која живе у граду – казао је Филиповац.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић рекао је да уколико временске прилике послуже као и до сада, радови ће бити завршени пре рока који је задат, а он износи 365 радних дана од отпочињања радова.

{youtube}PLAlxJYGQUQ{/youtube}