На овогодишњем седмом Међународном отвореном првенству туристичко-угоститељских радника Црне Горе које је одржано у Будви, Урош Милосављевић из Обреновца, студент “Високе хотелијерске школе” у Београду, освојио је бронзану медаљу.

Тим Србије је освојио две златне, три сребрне и девет бронзаних медаља. Тим је представљало укупно 16 чланова који су били предвођени председником Асоцијације шефова кувара Србије Милијаном Стојанићем.

У оквиру ове манифестације организовано је српско вече на коме су представљени неки од препознатљивих српских специјалитета, попут зеца на војвођански начин, пите са сувим шљивама и пите бундеваре, а мени је пратила косјерићка ракија од шљива.

Поред Србије на такмичењу су учествовали и национални тимови Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Албаније, Израела и Грчке.