Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић поручио је јуче да ће проблем паркирања на паркингу код Макси дисконта у Обреновцу, где возачи праве ауто-пијацу, ускоро бити решен и да општина неће дозволити комунални неред у граду.

Проблем са  паркирањем на паркингу код Макси дисконта ће се решити у наредном периоду тако што ће бити постављен знак који ће ограничити задржавање возила на том простору. 

– Не знам шта треба да урадим да људи схвате да не могу да раде шта им је воља и да на регуларном паркингу праве ауто пијацу. Власници ових аутомобила имају 48 часова да склоне своја возила. Ово је простор на коме бесплатно могу једино и искључиво да се паркирају корисници услуга Макси дисконта, Алфа банке и становници зграда – нагласио је Чучковић.

Према његовим речима биће уклоњена и возила која су данима паркирана испред Спортско-културног центра “Обреновац”.

Према речима директора ЈКП ”Паркинг сервис” Славише Перовића то предузеће је добијало захтеве грађана да се тај део града зонира, али да то није учињено због нерешених имовинско-правних односа.

– Зато ћемо поставити знак који ће временски ограничити паркирање на овом месту, а за све остало је надлежна саобраћајна полиција. У почетку ћемо телефоном обавештавати суграђане који овде паркирају аутомобиле, али ни то неће дуго трајати – рекао је Перовић и апеловао на власнике возила да поведу рачуна и избегавају да паркирају своја возила на том месту.

{youtube}KkQIEIx6dvw{/youtube}