У Градској општини Обреновац додељене су плакете спортистима који су постигли изузетне резултате у својим спортским дисциплинама. Добитници плакета општине Обреновац су Будимир Малешић, Владимир Лапчевић, Петар Лалић и тим Техничке школе Обреновац у стрељаштву.

Помоћник председника општине Обреновац Иван Јегоровић рекао је да и на овај начин општина Обреновац брине о својим спортистима.

– Ми се трудимо да о нашим спортистима бринемо, како материјално, тако и на овакав начин додељивањем признања. Некада признања више значе од новца и сигуран сам да ће их ово признање мотивисати да буду бољи него до сада – казао је Јегоровић.

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, казао је да ови успешни спортисти треба да буду мотив за све остале спортисте у Обреновцу.

– Идеја јесте да ова деца постану узори својој генерацији и да ми немамо само 1350 активних спортиста на теренима него да их буде далеко више. Само појављивање на такмичењима господина Малешића је довољан успех и мотив за  све особе са инвалидитетом да се покрену и баве спортом. Он је прави пример како се уз доста воље, али и рада и упорности могу остварити изузетни резулатати у спорту без озира на хендикеп – рекао је Чучковић.

Будимир Малешић, параолимпијац стонотенисер, нагласио је да је рад и упорност оно што издваја врхунског од доброг спортисте.

– Мене је задесила несрећа да сам у сукобима током деведесетих година остао без обе ноге, али то ме није спречило да се бавим спортом. Ја сам почаствован што је општина обезбедила овакво једно признање, првенствено због ових младих људи. Ја могу само да им дам савет да не одустају и да буду упорни и наставе да раде више него до сада – нагласио је Малешић.

Владимир Лапчевић већ четврту годину за редом представља Србију у финалима балканских првенстава у каратеу.

– Јако ми је драго што нам је општина уручила ова признања и могу да кажем да ће нас то мотивисати да само будемо бољи него до сада. На овом последњем првенству Балкана мени је злато измакло за врло мало, али се спремам за наставак такмичења и Светско првенство које ме очекује у октобру – казао је Лапчевић.

Капитен школског стрељачког клуба Техничке школе Обреновац Милош Абардаревић наглашава да се све више младих опредељује за тај спорт.

– У клубу нас има око 40, што дечака, што девојчица. Ми за сада немамо своју стрељану и опрему, него користимо ресурсе Стрељачке дружине ”Обреновац”. До сада смо појединачно освајали разна одличја, али најзначајније је што смо освјили злато на Градском такмичењу и на Републичком смо заузели десето место од 140 школа –  рекао је Абардаревић.

{youtube}6CHaud6daQs{/youtube}