Укупно 36 потенцијалних предузетника из Обреновца похађало је у периоду од 10. до 15. априла две обуке “Како да започнем сопствени бизнис?” у организацији “Предузетничког центра Обреновац“.

Полазници обука намеравају да конкуришу за средства субвенције за самозапошљавање за које је Национална служба за запошљавање недавно расписала јавни позив.

Потенцијални предузетници намеравају да се баве претежно услужним делатностима, тако да су обуку, између осталих, похађали и стоматолог, тапетар, хаус мајстор, а један од полазника има у плану да на територији општине Обреновац региструје мексички ресторан. Када је реч о производним делатностима, неки од полазника планирају да покрену производњу чарапа, производњу кора, макарона, а ту је и један полазник који познаје воскарски занат.

Предавачи су полазницима дали упутства о томе како најбоље да попуне бизнис план који, уз сертификат са обуке, спада у основну документацију неопходну за конкурисање за средства субвенције НСЗ.

У наредном периоду биће организовано још обука како би што већи број потенцијалних предузетника добило могућност да конкурише за средства субвенције, а сви заинтересовани могу се јавити у канцеларије “Предузетничког центра Обреновац” у улици Краља Александра Првог 10ц.