Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић уручили су јуче Награду града Београда за 2012. најбољим ствараоцима и појединцима у главном граду. Уручењу награда присуствовали су чланови Градског већа, представници Градске управе, јавних и комуналних предузећа града, истакнути јавни и културни радници.

Драган Ђилас честитао је добитницима подсећајући да су их угледни и уважени људи, као чланови комисија, изабрали за најбоље међу скоро два милиона грађана Београда.

– Велика је част у оваквом граду, са оволико квалитетних, добрих, паметних и способних људи, бити изабран за најбољег у својој области. На вама је и одговорност да наставите свој рад, да и даље освајате медаље, пишете, компонујете, креирате. Захваљујући вашем раду постаћете узори младим људима који данас тек уче школе и одлучују чиме ће се у животу бавити и пружићете им могућност и прилику да покушају да вас једног дана стигну и престигну. То ће бити доказ да наш град расте и развија се и да су његов највећи квалитет људи. Честитам вам, желим да будете поносни и да и даље проносите име нашег дивног града свуда где се будете налазили – рекао је градоначелник Ђилас.

Председник Скупштине града истакао је да дубоко верује да је награда за добитнике велика радост  јер су у граду где живе препознати као аутори врхунских достигнућа у областима којима се баве. То је за њих и велика част, али и подстицај за све остале Београђане да имају циљеве ка којима стреме, казао је Антић.

Овогодишњи лауреати за Награду града Београда за 2012. годину су и Обреновчани Миладин Чолаковић за филм, радио и телевизијско стваралаштво и Родољуб Лакићевић за пољопривреду. 

– Награда града Београда је велика обавеза, јер су добитници “под лупом”, то јест очекује се да више не силазе испод нивоа који су достигли. Задовољство је немерљиво, а захвалност што сам је добио осећам и према свима који су радили на филму “Устаничка улица” – рекао је Миладин Чолаковић, добитник Награде за фотографију у овом дугометражном играном филму.

Родољуб Лакићевић је истакао да се рад и труд који је годинама улаган у његово газдинство коначно исплатио.

– Ми у нашем газдинству обрађујемо 174 хектара земље. Узгајамо соју, жито и остале житарице. Такође, имамо и фарму крава. Ја сам данас изузетно почаствован што сам добио ову награду и што је она дошла у Обреновац. Сматрам да је то само круна свега онога што моја породица и ја радимо већ генерацијама – казао је Родољуб Лакићевић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да Обреновац и његови грађани треба да буду поносни што су два Обреновчанина добила Награду града Београда.

– Поносни смо на Миладина Чолаковића и Родољуба Лакићевића. Посебно на господина Лакићевића, јер општина Обреновац издваја и средстава и енергије за пољопривреду. Наши произвођачи су последњих неколико година постали лидери у производњи цвећа, жита и осталих пољопривредних производа. Успех господина Чолаковића је доказ да у Обреновцу живе и раде талентовани, добри и квалитетни  људи из свих области – рекао је Чучковић.

{youtube}9B8oelQOuU4{/youtube}