У четвртак, 18. априла, у 18.00 часова, у Галерији СКЦ-а “Обреновац”, Удружење пољопривредника Обреновца организује трибину у вези уредбе Владе Републике Србије о подстицајима пољопривреди. Гост трибине биће државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Дејан Крњаић.

Председник Удружења пољопривредника Обреновца Душко Радосављевић нагласио је да међу пољопривредницима постоји доста недоумица у вези ове уредбе.

– Повод за ову трибину је доношење уредбе за подстицајна средства за пољопривреду. Ми као пољопривредници нисмо до краја информисани шта ова уредба доноси и каква су наша права и обавезе. И то је био разлог што смо позвали господина Крњаића. Како смо ми протумачили овом уредбом регулисане су исплате заосталих обавеза државе  према пољопривредницима, као што су премије за млеко, тов јунади и свиња. Ја овом приликом позивам све чланове удружења као и остале пољопривреднике иѕ Обреновца да дођу и на лицу места се информишу о питањима и проблемима које их тиште – казао је Радосављевић.

Уредбом Владе Републике Србије предвиђена су средства за унапређење руралног развоја и то ће бити једна од тема трибине.