Јутрос у 7.00 часова почео је са радом нови Услужни центар Градске општине Обреновац у улици Војводе Мишића 195. У модерно опремљеном објекту грађани ће моћи да плате рачуне за комуналне услуге, као и да поднесу примедбе, пријаве и жалбе на шалтеру општинског сервиса грађана ”Одговор за два дана”. 

У услужном центру смештене су благајне четири јавна предузећа: ЈКП “Топловод”, Јавног комуналног предузећа, ЈКП “Водовод и канализација” и ЈКП “Паркинг сервис”.

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, је на отварању рекао да је отварање услужног центра још једна активност која показује да је општина сервис грађана. 

– Грађани ће сада моћи на једном месту да плате рачуне за четири јавна предузећа и да не иду од једне до друге зграде, док ће јавна предузећа делити трошкове за струју, телефон и остале услуге. На тај начин правимо велику уштеду на годишњем нивоу. Локација овог центра је одлична, јер се налази у самом центру града. Они који долазе колима могу се паркирати у улици Мајора Тепавца, бившој С5, и кроз двориште Бање овде су за три минута. Простор где су раније плаћани рачуни у згради старе бање биће реновиран. Определили смо у буџету 25 милиона динара за тоталну реконструкцију Бање и на лето би требао да се распише тендер и од јесени да се почне са радовима – казао је Чучковић.

Директор ЈП “Пословни простор” Драган Милановић рекао је да се центар простире на 130 квадратних метара.

– Центар је направљен из два дела, доле се могу платити рачуни, а на спрату поднети жалбе, молбе и притужбе. Вредност ове инвестиције је око 3.6 милиона динара. Ми смо се трудили да овај простор учинимо да изгледа модерно и по стандардима који постоје у свету. Остало је да се заврши још пар ситница како би овај центар био комплетно на услузи нашим суграђанима – рекао је Милановић.

Радно време Услужног центра је свакод радног дана од 7.00 до 19.00 часова, а суботом од 7.00 до 14.00 часова. Општински сервис ”Одговор за два дана” неће радити суботом.
 
{youtube}cxqEiyd9Ezg{/youtube}