Јавно предузеће за изградњу Обреновца почело је са извођењем радова на асфалтирању дела улице Светог Саве у насељу Дудови у дужини од 140 метара.  Нови асфалтни пут биће ширине три метра. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ово почетак радова који су планирани за ову грађевинску сезону.

– Кренули смо да решавамо животне проблеме наших суграђана. Целокупан развој Обреновца не могу дефинисати само људи из општине, већ се у тај посао морају укључити људи из савета свих месних заједница. Ми смо у канцеларији Месне заједнице Дудови у среду имали састанак и договорили да се ова улица асфалтира, као и да се прикупи документација за ширење канализационе мреже у Југовића крају. Месна заједница Дудови је пример како би и остале месне заједнице на нашој територији требало да се понашају и како да воде рачуна о својим суграђанима – казао је Чучковић.

Директор Јавног предузећа ѕа изградњу Обреновца Слободан Молеровић истакао је су временске прилике одложиле почетак сезоне.

– Временски услови нам нису ишли на руку, али смо ми отпочели радове у Месној заједници Дудови и у току године планирано је да се још оваквих пројеката заврши и да се улице које нису првог приоритета асфалтирају. Ови радови би требало да буду готови следеће недеље у зависности од временских прилика – рекао је Молеровић. 

Предраг Ранковић, станар у улици Светог Саве, рекао је да су грађани и до сада покушавали да издејствују асфалтирање улице.

– Петнаест година живимо овде и до сада смо у неколико наврата подносили захтев да нам се асфалтира улица. Желим да похвалим рад општине Обреновац и Савет месне заједнице Дудови, јер ни три дана није прошло од састанка са челницима општине а машине су већ на терену. Ми живимо јако близу центра града, а муче нас комунални проблеми као што су канализација и топлификација. Асфалт ће бити готов за неколико дана, а и за ова друга два проблема добили смо чврста уверавања да ће и канализациона и топловодна мрежа у наредних неколико година проћи нашом улицом – казао је Ранковић.

Председница Савета месне заједнице Дудови Славица Милосављевић нагласила је да  је ово само први у низу пројеката који ће се реализовати у овој месној заједници.

{youtube}WO0Dco_EG8k{/youtube}