У Обреновцу су почела такмичења у школском спорту, а прилику да покажу своје способности у кошарци данас имају ученици 7. и 8. разреда основних школа. Такмичења која спроводи Спортски савез Обреновца уз подршку Градске општине Обреновац трајаће до краја септембра, а утакмице ће се играти у спортској хали Спортко-културног центра “Обреновац”. Најбоље екипе квалификоваће се за градско такмичење.

Предраг Јовановић, члан Већа Градске општине Обреновац изјавио је да је најважније такмичење Спортског савеза Обреновац школски спорт.

– Када то кажем мислим на чињеницу да одређени број деце не тренира у спортским клубовима и то говори да им је једина активност на часовима физичког васпитања. Морам похвалити наставнике физичког који се заиста труде око ученика, али када они дођу на један овакав догађај и када осете енергију и узбуђење деси се да се деца масовно пријављују да тренирају у нашим спортским клубовима и мислим да је то један од највећих бенефита овог догађаја – навео је Јовановић.

– У складу са могућностима трудићемо се да будемо уз наше клубове и Спортски савез Обреновца. Волим да кажем да свако време има своје бреме. У данашње дигитално време бреме би било, као што сви добро знамо мобилни телефони и дигиталне платформе. Зато нашу децу морамо примакнути спорту и спортским активностима. Када израчунамо колико времена дневно проведу за екраном било би лепо када би бар половину тог времена провели на спортском терену – закључио је Јовановић.