Компанија MeiTa Europe d.о.о. донирала је Основној школи ”14 октобар” у месној заједници Барич нови одбојкашки терен. Такође, ова компанија је школи поклонила и ново школско звоно, нови систем озвучења и монитор. Одбојкашко игралиште отворено је у присуству представника Градске општине Обреновац, представника компаније Меита и представника Црвеног крста.

Директор Основне школе ”14 октобар” Драган Ненадић истакао је, да је донација вредна 1.400.000 динара.

– Данас је најважнији физички развој деце, који је у великој мери запостављан. Игралиште и дечија игра остају трајно и то је нешто што треба неговати – рекао је Ненадић.

Приликом отварања новог простора за игру и забаву ученика ОШ ”14 октобар” , подељени су пакетићи добродошлице ученицима првог разреда, али и награде ученицима који су прошле школске године постигли упехе на школским такмичењеима.

Директорка људских ресусрса компаније Меита Драгана Младеновић овом приликом нагласила је континуирану подршку ове компаније развоју локалне заједнице.

Ова компанија донирала је лопте кошаркашким клубовима који тренинге одржавају у просторијама ОШ ”14 октобар”, а овом приликом школи су дониране и одбојкашке лопте које ће служити за игру на новом спортском терену.

Секретар Црвеног крста Обреновац Дивна Сокић искористила је прилику и захвалила компанији Меита што су увидели потребе локалне заједнице и донирали пакетиће за школску децу из социјално угрожених породица.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је однос који компанија Меита има према локланој заједници, као пример добре праксе.

– Надам се да ће компанија Меита наставити са оваквим видом подршке не само у месној заједници Барич, већ и у другим деловима Обреновца. Наиме, реч је о великој компанији која послује на територији наше општине и потребно је да се приближи грађанима месних заједница Ушће, Конатице, Пољане, Вукићевица, Мала Моштаница, јер је велики број људи из ових места, али и са територије целе општине запослено у овој компанији – навео је Станојевић.

Он је закључио, да је веома важна изградња добрих односа између Градске општине Обреновац и компаније Меита, а све са циљем успостављања бољих услова живота локалног становништва.