На градском тргу у Обреновцу протеклог викенда организован је Фестивал културе и спорта. Овај догађај окупио је спортисте, балерине, фолклораше и представнике многобројних спортских клубова који годинама уназад сарађују са Јавним предузећем Спортско-културни центар ”Обреновац”.

Фестивал културе и спорта промовисао је спортске активности, културу и традицију.

Координатор спортске хале Никола Буковчић овом приликом нагласио је да Спортско-културни центар у својој понуди програма има школицу спорта ”Соколић”, као и школицу пливања.

– Школица спорта је нови програм Спортско-културног центра ”Обреновац” који ће почети да се реализује од 16. септембра у просторијама Соколског дома – навео је Буковчић.

Организацију Фестивала културе и спорта подржала је Градска општина Обреновац.

– Јавно предузеће Спортско-културни центар ”Обреновац” деци, поред програма које већ имају и који су део формалног образовања, нуди бројне активности неформалног образовања, различите секције, спортске и културне активности – рекла је помоћница председника Градске општине Обреновац Рајка Бабић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Алекса Ивошевић овом приликом нагласио је, да је циљ Фестивала културе и спорта управо да грађани стекну увид у програме које ЈП СКЦ ”Обреновац” нуди, а како истиче сви програми креирани су тако да деци и младима приближе културу и спорт.