Градска општина Обреновац усвојила је почетком марта Програм коришћења средстава буџета Градске општине Обреновац за 2013. годину опредељених за пољопривреду за кредитну подршку носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава на подручју Градске општине Обреновац у 2013. години.  

Према речима члана Већа општине Обреновац задуженог за пољопривреду  Владислава Миљковића пољопривредни произвођачи су показали велико интересовање за коришћење мера из овог програма. За ове намене из буџета Градске општине је опредељено 10 милиона динара.

Данас је пријава на конкурс завршена и преко триста регистрованих пољопровредника се пријавило за коришћење ове мере из области пољопривреде.

– Преко три стотине пољопривредника је поднело захтев за субвенције камата. Кредити су могли да се подигну код две банке, банке “Интеза” и “Комерцијалне банке”. Услови су били слични у обе, а једина разлика је била у томе што се у “Комерцијалној банци” 30% кредита добијало на руке, а остатак се добијао на основу фактура. У банка “Интези” сва средства уплаћују се на рачун. Максималан износ кредита износио је 300 хиљада динара и њега су произвођачи углавном користили за набавку неких мањих машина или за потребе сетве – казао је Миљковић.

Општина Обреновац ће и у наредном периоду помагати пољопривредне произвођаче разним мерама и подстицајима у зависности од могућности и надлежности.

{youtube}Wjh0YVgTH78{/youtube}