У Месној заједници Грабовац отворена је манифестација “Великогоспојински дани”. На свечаности поводом отварања традиционалне манифестације присустовао је председник Градске општине Обреновац Милорад Грчић са сарадницима.

Овом приликом Грчић је истакао да је поносан што село Грабовац има ову традицију, данас када је тешко да неки догађај постане традиција, као и да је традиција та која подсећа све нас и децу ко смо, шта морамо сачувати и која нас подсећа на претке.

– Данас је тешко постићи да неки догађај постане традиција, видите шта се дешава у свету, а и у Србији. Управо због свих догађаја овакве манифестације су више него важне и ја сам веома поносан што село Грабовац у општини Обреновац има овакву традицију. Видите колико овде има деце, иначе Грабовац је село из ког људи не одлазе. Школа која се налази на стотинак метара одавде је пуна деце, добили су пре пар година и фискултурну салу – навео је Грчић.

– Традиција која подсећа све нас и учи децу, ко су, шта су, шта то морају да сачувају, подсећа их на претке. Та традиција је сламка спаса да се наше друштво очува и да се наша држава очува. Имали смо Песму Евровизије, све је јасно паметном човеку, затим смо имали неколико међународних догађаја где запад јасно маргинализује и склања хришћанску цркву из видокруга не само нас већ и будућих генерација. Имамо страшне ратове који су намерно изазвани, а узрок је управо насилно одвајање народа од вере. Србија и српски народ су здраво друштво и здрава нација, зато сам веома срећан и општина ће увек помоћи, учествовати и стати иза сваког догађаја у сваком обреновачком селу где се традиција ставља испред свега и то је најбољи начин да ми као друштво ојачамо и да се сачувамо за будућност – закључио је Грчић.

Савет МЗ Грабовац за будуће прваке из овог села и ове године спремио је пакетиће за срећан полазак у школу.