Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радионицу ЈКП “Топловод” и том приликом најавио да ће грејна сезона, ако за то буде било потребе, бити продужена до 6. маја.

– Доста наших суграђана је поднело захтев за репрограм дуга према Елекродистрибуцији и ми у општини Обреновац сматрамо да би било нехумано да се грејна сезона прекине сада када је најављен још један хладан талас. Наше службе ће пратити ситуацију и временску прогнозу и, уколико временске прилике буду непогодне, биће укључено грејање – казао је Чучковић.

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић наглашава да је иза овог предузећа једна успешна грејна сезона.

– Иако је иза нас једна одлична грејна сезона ми се не опуштамо, пред нама је период када се врше ремонти и поправке система и замена траса које су задавале проблеме. Ми морамо следећу сезону дочекати спремно и нашим корисницима пружити квалитетну услугу.  Ми смо ове сезоне имали рекордно ниске губитке у расподели топлотне енергије. Имали смо и среће да зима није била прејака као претходних година, али ЈКП “Топловод” је свакако спреман да своје задатке испуњава ма какви временски услови били – закључио је Ивковић.

Никола Шормаз, руководилац Сектора дистрибуције топлотне енергије у ЈКП “Топловод”,  изјавио је да је грејна сезона функционисала одлично.

– Ми смо ове године имали 350 интервенција, што је отприлике две дневно у просеку за ову грејну сезону. Великих хаварија нисмо имали. Углавном су то биле ситније интервенције или неки проблеми које смо правовремено решавали. Ми смо у одређеним насељима увели систем даљинског грејања и такав начин дистрибуције енергије се показао као одличан, јер са једног места можемо да прерасподељујемо енергују тамо где је најпотребнија – казао је Шормаз.

{youtube}w5NebXm8s2U{/youtube}