Градска општина Обреновац организовала је данас акцију чишћења канала Купинац дуж Купиначке улице. Акцији су се одазвали Јавно комунално предузеће “Обреновац” и ЈКП “Водовод и канализација”, представници општине Обреновац, као и учесници радних акција који су и покренули иницијативу за ову акцију.

Члан Већа општине Обреновац Александар Богићевић рекао је да је лоше време утицало на нешто лошији одзив волонтера.

– Као што смо и најавили протекле недеље, данас је отпочела акција чишћења канала Купинац. Ја морам овом приликом да се захвалим свим волонтерима који су узели учешће у овој акцији, као и Јавном комуналном предузећу и ЈКП “Водовод и канализација” на уступљеној механизацији – казао је Богићевић.

Један од волонтера Славољуб Караџић-Мачак истакао је да дух волонтеризма мора да заживи у Обреновцу.

– Ово није радна акција какве су некада биле, али дух волонтеризма мора да заживи у Обреновцу, јер осећај да сте нешто корисно урадили за своју заједницу јесте најбоља награда за сав уложен труд. Ми ћемо увек дати све од себе и одазвати се свакој оваквој акцији коју организује општина Обреновац – рекао је Караџић.

Члан Већа општине Обреновац Ненад Бјелица рекао еј да ова акција није обнављање омладинских радних акција.

– Радне акције су једноставно замрле крајем осамдесетих година. Ја сам припадам генерацији која се сећа тих акција и у то време су само најбољи ишли и учествовали на њима.  Ја сам унапред знао да ова акција неће имати одазив какав би требало, али морам да нагласим да је ових десетак људи данас за неколико сати рада очистило преко 70 кубика смећа, грања и шута. Ја мислим да је то довољан податак да се овакве акције убудуће омасове и да се волонтеризам врати међу грађане – казао је Бјелица.

{youtube}zeGSj3qgr14{/youtube}