На другом концерту поводом одржавања манифестације Међународни сусрети фолклора наступила су кутурно-уметничка друштва са територије Обреновца, као и културно уметничка друштва из Бугарске и Републике Српске, такође овом приликом публика је испратила и наступ фрулаша Милана Чолаковића који је изводио изворну музику.

Традиционална манифестација Међународни сусрети фолклора у Обреновцу одржава се петнаесту годину заредом.

– Неговање културне баштине један је од основних задатака свих нас, јер је то начин да очувамо културу и обичаје. Организовањем оваквих манифестација, трудимо се да негујемо културну баштину, очувамо традицију, наш фолклор, песму и игру. Ове године наша традиционална манифестација Међународни сусрети фолклора окупља велики број суграђана, којима бих овом приликом захвалио, што су и поред високих температура изашли и испратили концерте на којима су наступили гости из иностранства, али и наша културно-уметничка друштва – рекао је координатор за организацију манифестација од значаја за општину Обреновац Зоран Ћорломановић.

На овогодишњој манифестацији Мађународни сусрети фолклора у Обреновцу наступила су 4 гостујућа културно-уметничка друштва и 8 културно-уметничких друштава из Обреновца.

– Угостили смо ансамбле из Боливије, Бугарске, Републике Српске, кубанску школу плеса, такође наступили су наши ансамбли, а чули смо и фрулаше и извођаче етно музике – навео је Ћорломановић.