Свечаним дефилеом градским улицама отворени су Међународни сусрети фолклора. Обреновац је тим поводом угостио културно уметничка друштва из Боливије, Кубе и Буграске, а на овој традиционалној манифестацији, на организованим концертима на градском тргу, представиће се и културно уметничка друштва из Обреновца.

Председник Градске општине Обреновац Милорад Грчић са сардницима у просторијама Градске општине угостио је фолклорни ансамбл из Бугарске, који је узео учешће на овогодишњем фестивалу Међународни сусрети фолклора.

Публика ће имати прилику да погледа концерте, на којима ће фолклорни ансамбли кроз наступе и ношње представити државе и културе из којих долазе.

Организатор манифестације Међународни сусрети фолклора је Градска општина Обреновац.

– Поред свих пројеката које реализујемо, изградње Обреновца, нових идеја, важно је да очувамо традицију и то кроз очување културног наслеђа. Поред очувања традиције, битно је да гајимо добре односе са другим државама. Важно је да и надаље одржавамо манифестацију Међународни сусрети фолклора, јер на тај начин привлачимо туристе из других држава, али и наша културно уметничка друштва повезујемо са културно уметничким друштвима других земаља – рекао је заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић.