У присуству представника општине Обреновац, породице, припадника 250. Ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, као и ученика основних школа, на месту погибије мајора Небојше Тепавца у селу Вукићевица одржан је  помен.

Пре 14 година, 5. априла 1999. године, мајор Тепавац је изгубио живот током напада НАТО-а. 

Комадант Другог ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства, мајор Дејан Миленковић, истакао је да  су се у време НАТО бомбардовања положаји често мењали да не би били откривени.

– На жалост, у моменту дејстава противваздушне одбране батерија мајора Тепавца је била нападнута са три стране. Једна од противрадарских ракета погодила је радар и том приликом ранила петорицу припадника ПВО, а мајор Тепавац је смртно страдао. Мајор Тепавац је био велики професионалац који је све своје задатке професионално и савесно  извршавао. Ми његово дело и његову жртву не смемо никада заборавити. Ја морам да се захвалим на сарадњи и помоћи општини Обреновац која нам је много помогла да организујемо овај помен у знак сећања на мајора Тепавца  – казао је Миленковић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић у обраћању присутнима објавио је да је Скупштина градске општине Обреновац  донела одлуку да додели име улице по мајору Тепавцу.

– Данас је Скупштина градске општине Обреновац једногласно донела одлуку да једна од централних градских улица понесе име трагично настарадалог мајора Тепавца. Да није људи као што је био покојни мајор Тепавац не би било данас ни слободне Србије, нити нас овде да поносно стојимо пред овим спомен обележјем – казао је Чучковић.

Милева Тепавац, мајка настрадолог мајора, рекла је да је поносна на одлуку општине Обреновац.

– Колико сам жалосна толико сам и поносна на то што ће улица у Обреновцу носити његово име. Оволики број присутних људи данас говори о томе какав је човек био мој син. Хвала свима који су данас дошли и одали почаст, не само мом сину, него свима који су дали живот током НАТО бомбардовања – казала је Милева Тепавац.

Према речима члана Већа Новице Филиповца ово је најмање што је општина Обреновац могла да уради за породицу Тепавац

– Ми смо данас слободни јер су мајор Тепавац и њему слични дали животе за слободу. Логичан след догађаја је био да једна од улица понесе име по мајору Тепавцу. Ја морам да напоменем да смо примили доста захтева за промену имена улица и да се ти захтеви углавном односе на сличне случајеве .Комисија на чијем сам ја челу ће учинити све да дође до тих преименовања и да се на тај начин одужимо нашим суграђанима који су своје највредније, свој живот, дали за слободу у којој ми данас живимо – казао је Филиповац.

Саобраћајница С5 која се налази између улице Милоша Обреновића и Тамнавске понеће име мајора Небојше Тепавца.

{youtube}7jrEw7sDvtA{/youtube}