Ликовна колонија у Обреновцу отворена је у суботу, 10. августа, а ове године тим поводом 20 ликовних уметника окупило се на простору Арборетума, где ће сликати до четвртка, 15. августа. Ликовну колонију већ 8. годину заредом организују Јавно предузеће Спортско-културни центар ”Обреновац” и Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине под покровитељством Градске општине Обреновац.

Ликовна колонија део је културне манифестације ”Обреновачко лето”.

– Традиционално у другој половини августа, Ликовна колонија окупља велики број ликовних уметника и дизајнера. Ликовна колонија у Обреновцу препозната је као једна од најмногобројнијих у Србији – рекао је координатор за организацију манифестација од значаја за општину Обреновац Зоран Ћорломановић.

Он је подсетио, да ће радови који буду настали на Ликовној колонији бити изложени у Галерији Спортско-културног центра ”Обреновац” на Дан општине Обреновац.

Ћорломановић је овом прилиом захвалио запосленима из Спортско-културног центра Обреновац и Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, као и Комисији за културу и Већу општине Обреновац, што су и ове године омогућили одржавање Ликовне колоније.