Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе и ове године припремили су програм разноврсних летњих радионица намењених младим суграђанима. Програм ”Обреновац град знања” креиран је за младе који желе да активно проведу слободно време током летњих месеци и усвоје нова знања и вештине.

За похађање једног од најпримамљивијих програма деци и младима, аплицирало је око 300 младих Обреновчана.

Овог лета Канцеларија за младе реализоваће 10 летњих радионица, а ”Улицама Обреновца” једна је од радионица на којој деца имају прилику да боље упознају свој град, његову културу и историју.

У оквиру поменуте радионице, полазници су посетили манастир Светог Христофора у Мислођину, где их је дочекала игуманија манастира мати Јустина, која је присутне упознала са историјом ове светиње, али је говорила и о монашком животу и светитељу коме је манастир посвећен.

Према речима предавача Даниеле Пантелић, радионица ”Улицама Обреновца” окупља децу већ трећу годину заредом.

– Обишли смо све споменике у Обреновцу, од оних предратних до споменика из 90-тих година прошлог века. Такође, шетали смо до Потковице, седели испод аутопута Милош Велики, посетили смо Музеј фудбала за који многи нису знали да постоји, а завршница наше радионице овог лета је посета манастиру Светог Христофора, а мислим да је ово било откриће за већи број деце – навела је Пантелић.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је, да радионица ”Улицама Обреновца” пружа прилику младима да упознају историју града.

– Велику захвалност дугујемо игуманији мати Јустини која нам је пружила подршку у реализацији радионице, а ми ћемо све наше младе суграђане упутити да посете манастир Светог Христофора у Мислођину – рекао је Богдановски.