Јавно комунално предузеће ”Обреновац” организовало је акцију уклањања дивље депоније са подручја месне заједнице Забрежје. Наиме, овом акцијом уклоњено је око 100 кубика смећа са дивље депоније која се налазила на обали Саве, у непосредној близини фабрике воде у месној заједници Забрежје.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин истакао је, да је неадекватно одлагање комуналног отпада један од значајних узрока загађења животне средине.

– На иницијативу грађана, који су се захтевом обратили Јавном комуналном предузећу, Градској општини Обреновац, телевизији Маг и другим медијима, надлежне службе Јавног комуналног предузећа уклониће дивљу депонију, односно више од 100 кубика смећа – рекао је Марошанин.

Он је овом приликом нагласио, да је од почетка године са територије општине Обреновац извезено око 3.000 тона кабастог смећа и 8.140 кубика смећа са локација које нису предвиђене за одлагање комуналног отпада.

–  Замолио бих наше суграђане, да смеће истоваре на градску депонију, што је бесплатно. Такође, могуће је смеће одложити и у оквиру ”кабасте суботе” коју организујемо сваке прве и друге суботе у месецу – навео је Марошанин.

Овог месеца ”кабаста субота” биће организована 3. и 10. августа када ће грађани имати прилику да одложе смеће које ће даље депоновати екипе надлежних служби Јавног комуналног предузећа.

Грађани који желе да бесплатно депонују комунални отпад могу контактирати Јавно комунално предузеће на број телефона 0118721815.