Пољопривредници који се баве узгојем крава и телади имају прилику да аплицирају на расписан јавни позив. Управа за аграрна плаћања расписала је нови јавни позив за пољопривреднике који се баве сточарством, а сви заинтересовани за овај програм, пријaвe за субвенције могу поднети до петка, 30. августа.

Члан Већа општине Обреновац Владан Поповић нагласио је да, како је претходни јавни позив завршен у априлу прошле године, право на подношење захтева на нови јавни позив може се остварити за краве које су отељене у периоду од 1. априла 2023. године до 31. марта 2024. године.

Право на ово врсту подстицаја имају правна и физичка лица, предузетници односно носиоци комерцијалних пољопривредних газдинстава.

– Подсећамо наше пољопривредне произвођаче да редовно проверавају своје е-сандуче, да прихватају решења, јер на тај начин она постају правоснажна и извршна, те могу остварити право на уплату средстава за субвенције за које су конкурисали –рекао је Поповић.

Он је и овога пута поручио свим пољопривредним произвођачима да је Канцеларија за пољопривреду увек на располагању онима којима је потребан неки облик подршке приликом подношења захтева за неку од субвенција, као и уколико је потребно поделити детаљне информације у вези са актуелним програмима намењеним пољопривредницима.

Канцеларија за пољопривреду општине Обреновац на располагању је грађанима сваког радног дана у периоду од 7.30 до 15.30 сати.