У Арборетуму организована је још једна успешна акција добровољног давања крви. Сакупљене јединице крви донираће се дечијем одељењу Института за онкологију и радиологију Србије. Ову акцију организовало је Прво пословно удружење у сарадњи са Удружењем привредника, Градском општином Обреновац, Црвеним крстом Обреновац и Црвеним крстом Београд.

Ивана Родић из Института за трансфузију крви нагласила је да је Обреновац једна од хуманијих средина у Србији, а како истиче, из акције у акцију повећава се број нових давалаца.

Зоран Јанковић из Првог пословног удужења истакао је, да је ово удружење иницијатор акције, те да је ово други пут да у Обреновцу организују овако велику акцију добровољног давања крви.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић подсетио је, да су грађани општине Обреновац у више наврата показали велику хумнаост.

– Ова акција још једна је у низу организованих акција, која за циљ има да помогнемо онима којима је помоћ потребна, у овом случају то су најмлађи са Института за онкологију. Показаћемо да смо хумани, да имамо емпатије, те да помажемо онима којима је помоћ потребна. Надам се да ће ове године бити већи број давалаца у односу на прошлу годину, како би резулатт акције био што је могуће бољи – навео је Станојевић.

Он је овом приликом захвалио свим организаторима акције, као и онима који су подржали ову акцију добровољног давања крвви.


За све који су били хумани, организатори су припремили печеног вола.