Пројекат “Обреновачка бања” започет 2009. године захваљујући финансијској подршци Министарства финансија и привреде, Одсека за туризам, биће завршен почетком следеће године.

Државни секретар у Министарству финансија и привреде др Горан Петковић посетио је данас општину Обреновац и том приликом истакао да је светска економска криза утицала да овај пројекат не угледа светлост дана у свом пуном облику.

– Те 2008. године започели смо амбициозно овај пројекат који је требало да садржи три ламеле. Међутим, криза нас је све предухитрила и сада смо морали да препројектујемо овај објекат и да у једној ламели направимо комплетан спа центар. Овај објекат ће поседовати врло тражене спа и велнес садржаје као што су турско и римско купатило, базен, слана соба, сале за вежбање, ђакузи каде и све пратеће садржаје. Министарство је од почетка финансијски подржавало овај пројекат и учествовало у изградњи објекта. Сада смо обезбедили средства за пројекат у вредности од 55 милиона динара за завршетак унутрашњих радова – казао је Петковић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је Одељење за развој обезбедило средства од Министарства финансија и привреде за завршетак спа центра. 

– Ја сам дао реч да ће се сви започети објекти завршити и привести намени. Мислим да не смемо да се предамо док све овакве објекте не приведемо намени. Ми ћемо као општина имати место за понос, пре свега, за оне којима посао доноси много стреса и овде ће имати могућност за опоравак. Са обзиром на то да је овакав објекат јединствен у овом делу Београда, можемо рачунати и на госте који су у пролазу или на одмору у овом делу Србије. За неколико година ово ће бити изузетна локација са комплетно реновираним хотелом и уређеним затвореним базенима – казао је Чучковић.

Бранка Бошњак, архитекта, казала је да је овај пројекат био својеврсни изазов са стручне стране.

 – Ми смо морали да пренаменимо основни пројекат који је имао три ламеле које смо морали да спакујемо у један објекат. Спа центар ће се састојати од савремених рекреативних, забавних и терапеутских садржаја. Такође, планирали смо да у оквиру самог центра ради и ресторан здраве хране, као и кафић. Углавном ће све бити подређено корисницима, а изградња ће бити на једном врхунском нивоу по свим европским стандардима – рекла је Бранка Бошњак. 

Према речима бившег председника општине Обреновац Небојше Ћерана постоје објекти и пројекти који се раде у више мандата.

-Јако је битно завршити започете објекте који су остали недовршени. Ми нисмо могли да знамо и рачунамо на кризу, али ми је јако драго што је ова администрација пронашла средства и омогућила да се настави изградња овог објекта. Не треба ни сметнути са ума и економски аспект спа центра и могућност да се запосли одређен број људи у самом центру – истакао је Ћеран.

Извођач радова је Јавно предузеће за изградњу Обреновца, а рок за завршетак радова је крај 2013. и почетак 2014. године. 

{youtube}Z498WpQ1UfE{/youtube}