Програм доделе ваучера за самозапошљавање започет прошле године наставља се и у овој години. Програм је намењен незапосленим женама преко 50 година старости и мушкарцима преко 55  година, као и лицима који до  испуњености једног од услова за остваривање права на пензију имају до 3 године.

Градска општина Обреновац уплаћује порезе и доприносе на минималну зараду у трајању од 12 месеци незапосленим лицима са евиденције Националне службе за запошљавање, док послодавац исплаћује само нето плату.

Општина Обреновац је расписала конкурс који ће трајати до 30. априла 2013. године. 

Из тог разлога председник општине Обреновац Мирослав Чучковић данас је обишао трговинско предузеће ”Фаворит” које је учествовало на прошлом конкурсу. Новина у односу на прошли конкурс је што послодовац не мора бити са територије општине Обреновац, већ може бити из било ког дела Србије.

Председник општина је истакао да је програм ваучера дао изузетне резултате и да се због тога и наставља у овој години.

– Показали смо да суграђани који су на заласку своје професионалне каријере имају шансу и  да нису заборављени. Ја овом приликом апелујем на послодавце да дају шансу тим људима и да уз партнерски однос са општином помогну онима којима је до пензије остало мало – казао је Чучковић.

Марија Лукић је једна од преко 30 људи која јеучествовала у програму додела ваучера и која је нашла посао у трговниском предузећу ”Фаворит”. Она је истакла да је овај програм сјајна прилика за све оне којима је до пензије остало неколико година.

– Радила сам скоро 32 године као рачуновођа и 2010. сам проглашена за технолошки вишак. Заиста сам презадовољна овом акцијом која ми је помогла да нађем посао и која ће ми омогућути да много лакше дођем до пензије, јер је нама у педесетим годинама јако тешко да дођемо до посла – казала је Марија Лукић.

Начелница Одељења за буџет, финансије и привреду Јасмина Јеринић нагласила је да се програм наставља уз неке мање измене.

– Овај пут је то јавни позив за доделу ваучера. Општина Обреновац ће као и прошлог пута уплаћивати доприносе, а послодавци нето плату запосленима у трајању од 12 месеци. Новина коју смо увели јесте да се сада наши суграђани могу запослити и ван територије општине Обреновац. Услови за добијање ваучера су остали исти. Захтев могу да поднесу жене старије од 50 година и мушкарци старији од 55 – казала је Јасмина Јеринић.

Образци се попуњавају у просторијама Градске општине Обреновац. Уз захтев је потребно поднети фотокопију личне карте и фотокопију радне књижице. Потребно је доставити уверење Националне службе за запошљавање не старије од месец дана. Јавни позив је отворен до 30. априла 2013. године.

Јавни позив за реализацију мера активне политике запошљавања путем субвенција доприноса за обавезно социјално осигурање можете погледати овде

{youtube}CAYtD4GkYaI{/youtube}