Представници општине Обреновац и ЈКП “Топловод” обишли су данас истурено одељење Основне школе “Никола Тесла” у месној заједници Ушће.  Донацијом ПД “ТЕНТ”, ЈКП “Топловод” и Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда у ову школу је уведено централно грејање, које ће ученицима ове школе олакшати праћење наставе.

Новица Филиповац, члан Већа ГО Обреновац, је рекао да је ово наставак уређења истурених одељења по месним заједницама у Обреновцу.

– Последњих неколико година урадили смо доста кад су у питању истурена одељења у селима и ово је само наставак тих наших активности. Циљ и јесте да се ђацима из месних заједница омогуће исти услови какве имају и њихови вршњаци у граду. Конкретно у овој школи сада је систем греајња као и у граду, са радијаторима и потпуно је аутоматизован – казао је Филиповац.

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић је истакао да је овакав начин грејања безбеднији и здравији по ученике.

– На нашу жалост у удаљеним деловима наше општине благодети централног грејања неће доћи. Ово је пример како да се на један еколошки начин реши проблем грејања у истуреним одељењима. Овај систем грејања на пелет је тренутно најекономичнији и најчистији – казао је Ивковић.

Директорка Основне школе “Никола Тесла” Гордана Петровић рекла је да ова инвестиција од изузетног значаја за школу и за ученике и да су напори које општина Обреновац улаже у циљу побољшања услова рада у школама од изузетног значаја и за школе и за ширу заједницу. 

Вредност ове инвестиције је 270 хиљада динара.

{youtube}EiD5x_uhWyc{/youtube}