Градска општина Обреновац и ЈКП “Топловод” донирали су данас две беле табле и неопходне реквизите за наставу физичке културе основној школи у Грабовцу.

Према речима председника општине Обреновац Мирослава Чучковића школа у Грабовцу је по својим могућностима идеално место за функционисање будућег Центра за младе таленте.

– Центар за младе таленте више није само прича, сада имамо и конкретну учионицу за одржавање припремне наставе за такмичења. Ова учионица је сада потпуно опремљена за такве активности. Поседује мултимедијалну таблу, две нове беле табле и у потпуности одговара захтевима за центар. Јако је значајно да улажемо у образовање и ова администрација ће на томе инсистирати и у будућности – казао је Чучковић.

Новица Филиповац, члан Већа општине Обреновац, наглашава да ће општина Обреновац у наредном периоду учинити све да и остале школе добију нова наставна средства. 

– Све школе имају већи број рачунара и кабинет за информатику, али им фале беле и дигиталне табле, као и друга учила. Ми ћемо се потрудити да, у сарадњи са Градским секретаријатом за образовање и јавним предузећима, то и обезбедимо – рекао је Филиповац.

Директорка основне школе у Грабовцу Снежана Поповић указала је на значај донације. 

– Били су нам неопходни реквизити, пре свега ѕа физичко васпитање, јер тренутно немамо салу за физичко. И остале ствари које смо добили допринеће унапређењу наставе у школи. Захваљујем се општини Обреновац и ЈКП “Топловод” на овој донацији – казала је Снежана Поповић.

Приликом посете најављена је изградња фискултурне сале, а тај пројекат ће почети са реализацијом по завршетку радова на пројекту изградње фискултурне сале у Првој обреновачкој основној школи.

{youtube}dTAqk99pIU0{/youtube}