У току су радови на уклањању дивље депоније у месној заједници Барич, у непосредној близини Индустријске зоне. Радове су данас обишли представници Градске општине Обреновац и Јавног комуналног предузећа Обреновац.

Директор Јавног комуналног предузећа Милан Марошанин нагласио је да је за уклањање дивеље депоније неопходно издвојити значајна средста из буџета.

– Средства уложена у уклањање депонија, могла су бити искоришћена за асфалтирање улица, набавку мобилијара или нешто свим друго,што би служило грађанима – навео је Марошанин.

Из Савета месне заједнице Барич истичу да на више локација у овој месној заједници грађани неадекватно одлажу комунални отпад и овом приликом замолили су грађане да се потруде и смеће одлажу на местима која су за то предвиђена.

Овом приликом истакнуто је да ће у наредном периоду бити постављен видео надзор на местима на којима се неретко одлаже комунални отпад.

– Људи који на овом простору довозе смеће угрожавају здравље становника Барича. Комунална милиција добила је задатак да поведе рачуна о овом терену и морам истаћи да ћемо спречити да се ово понавља – рекао је члан Већа општине Обреновац Предраг Манојловић.