У месној заједници Стублине изводе се радови на чишћењу дивље депоније поред пруге и пута. У протеклих пет дана, колико траје чишћење, више од 50 камиона кабастог отпада уклоњено је са локације на којој већ дужи период несавесни грађани одлажу смеће. У протеклом периоду надлежне службе очистиле су дивљу депонију у МЗ Пироман и Бровић, а у наредним данима планирано је чишћење дивљих депонија у месним заједницама Кртинска и Барич.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да се акција уклањања дивљих депонија наставља.

– У задње две недеље смо се базирали не само на Стублине, већ смо чишћење дивљих депонија вршили и у меној заједници Пироман и Бровић. Тамо смо очистили ужасну дивљу депонију. Сада смо прешли у Стублине, морам напоменути да је ово ругло не само Стублина, већ и месне заједнице Велико Поље која гравитира на само корак одавде – рекао је Стојић.

– Оно што бих истакао је да је одавде одвезено 50 камиона кабастог смећа. Настављамо акцију уклањања кабастог смећа даље и надамо се да ћемо у наредна два дана да очистимо све – додао је Стојић.

– Мој апел појединцима који су дозволили да дође до овога је да Јавно комунално предузеће улаже надљудске напоре да чисти нашу општину, улеже средства у камионе и у све оно што је потребно да наша општина буде чиста. Постоји акција која се зове ”Кабаста субота” у којој потпуно бесплатно сваки наш грађанин може да пријави кабасти отпад који ће бити уклоњен у количини од два метра кубна. Оно што бих замолио наше суграђане јесте да искористе те погодности и да не дозволимо да дођемо у ову ситуацију да уместо да градимо игралишта чистимо депонију – навео је Стојић.

– Сматрам да је потребно да укључимо сваку месну заједницу како би могли да спроведемо чишћење. Када дођемо до сваког грађанина и када они схвате како то треба да буде мислим да нећемо долазити у овакве ситуације – истакао је Стојић.

Милан Деспотовић, члан Савета месне заједнице Стублине се захвалио Градској општини Обреновац и изјавио да је у плану пошумљавање места на коме се налазила дивља депонија.