Градска општина Обреновац је прошле године покренула акцију помоћи пољопривредним произвођачима на територији општине. Преко 50 произвођача добило је бесповратна средства у износи од 150.000 динара појединачно за изградњу пластеника.

Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић и члан Већа  Владислав Миљковић обишли су данас породицу Пантић која је конкурисала и добила неповратна средства од општине Обреновац за изградњу пластеника. 

Према речима Драгослава Мршевића, породица Пантић је пре прописаног рока реализовала активности које су прописане од стране општине Обреновац.

– Породица Пантић је ставила пластеник у функцију и већ имају приходе од истог. Данас смо дошли да видимо какви су почетни ефекти и да ли је ова породица успела да на овакав начин обезбеди себи једну плату у домаћинству, што и јесте била наша замисао приликом расписивања конкурса. Кроз разговор са госпођом Милијаном чули смо какви их још конкретни проблеми муче у вези производње и како заједничким снагама да их решимо – казао је Мршевић.

Члан Већа Владислав Миљковић истакао је да се на терену види резултат онога што је и био циљ општине Обреновац, а то је покретање пољопривредне производње и запошљавање.

– Породица Пантић је пример одличне сарадње између општине и пољопривредника. Ми на овом сигурно нећемо стати. Општине Обреновац тренутно субвенционише камату за пољопривредне кредите код комерцијалних банака, а у плану су још неке акције које ће се у будућности реализовати – казао је Миљковић.

Милијана Пантић, на чијем имању је постављен пластеник, је нагласила да је акција општине Обреновац од изузетне помоћи и њој и њеној породици.

– Успели смо у првом засаду да обезбедимо једну солидну плату у домаћинству. Тренутно гајимо зелену салату, а у плану нам је садња парадајза, краставаца и руколе. Да би пластеник био потпуно искоришћен мора се увести систем наводњавања ”кап по кап”, међутим ми тренутно имамо проблема са водоснабдевањем, али се надам да ће се и то у блиској будућности решити – казала је Милијана Пантић.

{youtube}fI-EJxVQVxg{/youtube}