Данас је на градском тргу у Обреновцу одржана бициклијада, а учесници су били деца вртића ”Цицибан”, Предшколске установе ”Перка Вићентијевић”. Деца су возила бицикле и тротинете и том приликом паказали спретност и добро познавање саобраћајних правила. Ове активности вртића ”Цицибан” својим присуством подржали су представници Градске општине Обреновац.

Васпитач у Предшколској установи ”Перка Вићентијевић” Виолета Богосавац нагласила је да је основна идеја овогодишње бициклијаде, да деца усвоје нова знања о саобраћајним праавилима.

– На градском тргу постављен је старт, место одакле су деца полазила, као и циљ, а уз то означили смо и пешачки прелаз, где су деца показала знање о правилима понашања у саобраћају- рекла је Богосавац.

Васпитачи током године кроз различите организоване активности, раде са децом на усвајању знања о саобраћајним прописима.

Бициклијада на тргу организована је за децу из старијих вртичћких група, док су млађа деца имала организоване активности у дворишту вртића.

– Млађа деца су имала своје аутиће, које су гурали. Одлучили смо да децу из старије групе доведемо на трг, јер сматрамо да су усвојили знања о правилима понашања у саобраћају, што се данас могло и приметити – навела је Богосавац.

Председник Комсије за безбедност саобраћаја Иван Стојић истакао је да је важно да се ради на едукацији најмлађих учесника у саобраћају, како би они стекли неопходна знања о саобраћајним правилима и како би безбедно учествовали у саобраћају.

– Деца из вртића ”Цицибан” показала су изузетно знање када је у питању коришћење бицикле и тритинета, као и правилног учествовања у саобраћају – рекао је Стојић.