У месној заједници Грабовац у току су радови на асфалтирању путне деонице у Сремчевића крају. Реч је о некатегорисаном путном правцу, а ова улица асфалтирана је у оквиру пројекта Градске општине Обреновац ”Асфалт до сваке куће”. Радове у месној заједници Грабовац посетили су представници Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић најавио је да ће се са радовима на изградњи путне инфраструктуре наставити у складу са временским условима.

 

– Приближавамо се крају реализације нашег пројекта ”Асфалт до сваке куће”. Наиме, Градска општина Обреновац реализацијом овог пројекта настоји да свим суграђанима обезбеди услове живота који су карактеристични за градске средине – рекао је Ћирић.

Овом приликом наглашено је, да је од 2018. године до данас на подручју месне заједнице Грабовац асфалтирано више од 16 километара некатегорисаних путева.

– Овогодишња грађевинска сезона започета је раније. Важно је истаћи да смо у сарадњи са Министарством рударства и енергетике и Електропривредом Србије обезбедили додатна средства за наставак радова на асфлатирању некатегорисаних путева на подручју општине Обреновац. Важно је наставити са радовима досадашњом динамиком, како бисмо дошли до сваког села и асфалтирали путеве у складу са захтевима Савета месних заједница – рекао је Станојевић.

Како би неки путни правац био асфалтирани, а захтев грађана испуњен, претходно је неопходно решити имовинско-правне односе и питања.

– Након радова у месној заједници Грабовац, настављамо са гађевинскким радовима у месној заједници Дражевац, где ће бити асфалтирано неколико путева. У складу са исказаним потребама грађана, израђујемо планове за извођење радова – казао је Станојевић.