Основној школи ”Посавски партизани” данас је уручена нова спортска опрема коју ће деца моћи да користе на часовима физичког васпитања. Ученици ове основне школе постизали су значајне успехе на спортским такмичењима, а нова опрема могла би допринети још бољим резултатима деце на предстојећим такмичењима.

Координатор дечије атлетике Српског атлетског савеза Немања Илић нагласио је да је опрема коју су добили ученици Основне школе ”Посавски партизани” веома квалитетна.

– Циљ пројекта који реализују Арена спорт и атлетски савез пре свега је да опремимо све школе на територији града Београда, а и школе у Србији, пакетом дечије атлетике намењеном за обучавање и оспособљавање деце млађег узрасног доба, од првог до четвртог разера, а такође овај пакет намењен је и старијој деци, узраста од 5. до 8. разреда, када ефективније раде на развоју моторичких способности – навео је Илић.

Он је овом приликом нагласио да пројекат подразумева донацију опреме, али и обуку учитељица, како би уз адекватну опрему могле активно да раде са децом.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Предраг Манојловић захвалио је Атлетском савезу Србије на донацији опреме за атлетику.