У оквиру пројекта ”Чиста Србија”, који је се у општини Обреновац реализује од 2022. године, обављају се радови на изградњи канализационе мреже на неколико локација у Обреновцу. Грађевинске радове у месним заједницама Ратари и Бргулице обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Пројектом ”Чиста Србија” предвиђена је изградња око 100 километара канализационе мреже на територији општине Обреновац.

– На подручју месних заједница Ратари и Бргулице биће изграђено 14 километара нове канализационе мреже, као и постројење за пречишћавње отпадних вода. Ови послови требало би да буду завршени за 12 месеци, а вредност инвестиције је преко 263 милиона динара. Захвалност за овај пројекат дугујемо председнику државе, Влади Републике Србије, Граду Београду и Градскoј општини Обреновац, јер су учествовали у реализацији идеје да обезбедимо исте услове за живот у граду и селу и на тaј начин задржимо што је могуће већи број људи у сеоским месним заједницама – рекао је директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић.

Станојевић је нагласио да је на самом почетку реализације пројекта основна идеја била, да пројектом ”Чиста Србија” буде обухваћен велики број сеоских месних заједница, како би се изградила недостајућа канализациона мрежа и побољшали услови свакодневног живота грађана у сеоским срединама.

– Важно је испратити ток радова, а будући да је реч о грађевинским радовима који захтевају неко време, замолио бих грађане за стрпљење док радови трају. Свакако, надаље размишљаћемо и о селима која ису обухваћена пројектом ”Чиста Србија”, како би и у овим деловима општине Обреновац била изграђена недостајућа канализациона мрежа – навео је Станојевић.

Он је овом приликом подсетио, да пројекат ”Чиста Србија” поред изградње канализационе мреже подразумева и изградњу две фабрике за пречишћавање отпадних вода што ће, како истиче, унапредити квалитет воде у рекама.