У току су радови на изградњи Треће магистрале топловода. Радове у Улици Ђачког батаљона обишли су представници Градске општине Обреновац.

Реализација пројекта изградње Треће магистрале топловода почела је пре две године.

– Трећа магистрала могла би обезбедити енергију за још један град ове величине. Пре две године у зони Тент-а почели су радови, а у овој улици, Трећа магистрала има свој крај и повезује се на Другу магистралу– навео је директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод”.

Он је нагласио значај инвестиције која је обезбеђена из средстава Електропривреде Србије и како истиче, залагањима тадашњег директора Милорада Грчића.

– Трећа магистрала већ ове зиме ће топлом водом побољшати грејање у граду, док ће у долазћим годинама ширити енергију – навео је Ивковић.

Ивковић је овом приликом нагласио, да се сваке године на мрежу водовода прикључи неколико стотина домаћинстава, односно пар десетина кућа и неколико објеката колективне градње.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да ће општина Обреновац изградњом Треће магистрале топловода добити још квалитетније грејање.

– Стварамо услове за ширење мреже топловода ка другим деловима Обреновца, месним заједницама Звечка, Кртинска, Уровци. Важно је да наставимо истим темпом, да радове одавде проширимо ка селима – рекао је Станојевић.

Он је нагласио, да се пројектима попут изградње Треће магистрале топловода, као и пројектом изградње постројења за одсумпоравање  и програмом гасификације општине, утиче на заштиту животне средине.