У току је акција уређења спортских терена на територији општине Обреновац. Данас су завршени радови на асфалтирању спортског терена у месној заједници Барич, а како је речено, овај терен биће ограђен и додатно уређен. Радове у месној зједници Барич обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа нгласио је, да у насељу Колонија где се спортски терени налазе, живи велики број породица са децом, те ће захваљујући реализацији овог пројекта, млади из овог дела општине добити прилику за рекреативно бављење спортом.

Градска општина Обреновац издвојила је средства за реконструкцију спортских терена у насељу Колонија.

– Као ученик основне школе, долазио сам на спортске игре организоване на овим теренима, на дешавања која је тада школа организовала. Раније на овим теренима урађен је један слој асфалта, тада је обећано да ће бити урађен још један слој асфалта, међутим ти радови нису обављени, а временом игралиште где су генерације одрастале и правиле прве кораке у спорту, пропало је и сада је дошло време за реконструкцију – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом најавио још радова на уређењу спортских терена широм општине.

– Са два слоја асфалта, оба игралишта биће квалитетнија. Планирамо, да поред рукомета, малог фудбала и кошарке, понудимо додатне могућности за бављење и другим спортовима, на пример одбојком или тенисом – навео је Станојевић.