Комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић уручили су кључеве станова за две избегличке породице. Станови у којима ће живети две породице које су овом приликом решиле стамбено питање, налазе су у насељу Сава.

У мају ове године подржано је 13 породица са територије Србије, којима је захваљујући програмима Комесеријата за избеглице и миграције Републике Србије, решено стамбено питање.

– Станови се додељују путем јавних конкурса и позива, а Закон о избеглицама омогућава породицама, да након шестомесечног закупа имају право да уђу у откупну цену, која је 50% нижа и имају могућност отплате на 25 година – рекла је комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

Она је овом приликом захвалила председнику Градске општине Обреновац Милошу Станојевићу на подршци коју  Градска општина Обреновац пружа избегличким породицама са територије општине Обреновац.

– За сваку породицу најбитније питање јесте питање крова над главом. Две породице, које су избегле са простора Хрватске и Босне и Херцеговине нашле су свој дом, живеће у становима које ће им Комесаријат за избеглице и миграције дати на коришћење – рекао је Станојевић.

Градска општина Обреновац у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије покренула је поступак легализације станова у насељу Сава.

– Објекти који су изграђени давних 90-тих морају бити легализовани, важно је да омогућимо власницима станова да укњиже станове у којима живе. Такође, искористили смо прилику, да са комесарком поразговарамо о актуелним проблемима у вези са Хелповом зградом, где се проблеми односе на откуп станова и близу смо проналажења решења – навео је Станојевић и додао да представници Градске општине Обреновац континуирано раде на остваривању што боље сарадње са Комесаријатом за избеглице и миграције, како би потребе грађана биле задовољене.

Станојевић је захвалио Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије и комесарки Наташи Станисављевић, што су кључеви станова у насељу Сава уручени породицама избеглих.