Грађевинске радове на изградњи зелене пијаце који су започети у јулу прошле године, данас су обишли представници Градске општине Обреновац.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин истако је да се радови одвијају планираном динамиком.

– Радови се обављају у оквирима планираних термина и рокова, а очекујемо да до краја година нова пијаца засија пуним сјајем – рекао је Марошанин.

Он је овом приликом нагласио, да ће од септембра ове године почети изградња Гембешове улице.

– Биће изграђена улица ширине 12 метара са пешачким прелазима, тротоарима и 78 паркинг места са леве и десне стране улице, а из ове улице улазиће се у подземну гаражу – навео је Марошанин.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић приликом обиласка радова, нагласио је да се већ могу видети први делови гараже, плоче, као и стубова који ће носити кровну конструкцију објекта.

– Овај нов објекат задржаће стару душу Обреновца, Обреновчани ће на овом месту моћи да тргују, али и да купују, да се друже и сусрећу. Радови теку предвиђеном динамиком, на градилишту је свакодневно велики број радника, преко 50, што потврђује чињеницу да ће се рокови испоштовати, те да ћемо крајем године имати нову савремену пијацу са првом подземном јавном гаражом у Обреновцу – рекао је Станојевић.

Мирослв Чучковић испред Града Београда подсетио је, да је пројекат изградње зелене пијаце инвестиција чија је вредност једнака годишњем буџету Градске општине Обреновац, те је истакао добру сарадњу Градске оштине Обреновац и Града Београда у реализацији капиталних пројеката у општини Обреновац.