Министарство туризма и омладине подржало је пројекат Градске општине Обреновац на конкурсу за развој и спровођење омладинске политике. Канцеларија за младе општине Обреновац добиће нови подкаст студио, савремену опему за реализацију подкаст садржаја и нових ИТ програма. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић потписао је уговор о реализацији пројекта ”Навигација кроз дигитални свет”.

Подкаст студио биће модерно опремљен, а циљ је да се прошири подкаст заједница, одрже обуке за заинтересоване младе о начинима пласирања подкаст садржаја, као и да се настави са реализацијом ИТ обука које су и раније биле део програма Канцеларије за младе општине Обреновац.

Министарство туризма и омладине овом приликом обезбедило је средства за реализацију 39 пројеката који су предложeни на јавном конкурсу, а укупан износ средстава опредељен за реализацију програма намењених младима износи 72 милиона динара.

– Пре неколико година уредили смо простор у некадашњем ”Палежу”, који је до тада био простор коцкарнице, међутим сада је Омладински бизнис инкубатор, модеран простор где млади могу да проводе своје слободно време, да науче нешто ново од предавача, али и једни од других. Наставили смо добру праксу, те смо од Министарства туризма и омладине добили средства у износу од 2,5 милиона динара за реализацију програма којима ћемо додатно приближити простор младима и привући их да долазе у Youth Hub – рекао је Станојевић.

Он је нагласио да ће добијена средства бити усмерена на програме намењене младима, а који се односе на неформално образовање, стицање нових знања и вештина којима ће млади моћи да унапреде своје каријере и постану конкурентнији на тржишту рада.

– Youth Hub имаће први подкаст студио, где ће млади добити прилику да уче од предавача, такође млади ће моћи и кроз међусобну комуникацију да се додатно усавршавају и консултују. Ово је начин креирања квалитетне заједнице младих, који ће бити у прилици да пласираују информације јавности о дешавањима која су блиска њиховом узрасту. Важно је да одржимо и добру праксу организовања ИТ обука, будући да је циљ да останемо у кораку са временом , те да младима пружимо програме који су им потребни, у којима се они препознају – навео је Станојевић.